Общи условия

Прочетете нашите общи услови внимателно!!!

ДОСТАВКА:

За доставка на своите продукти, магазин siyani.bg използва услугите на куриерска фирми " Speedy "  и "Еконт"

 Поръчките се изпълняват за срок от 1 до 5 работни дни. 

Всички поръчки получени петък вечер, по време на официални празници , събота или неделя се обработват в първия работен ден след това.

Работно време

Поръчки направени до 17:00ч. в делнични дни се обработват на същия ден, ако са направени след 17:00 се обработват на следващият ден ,
и се изпращат в посочения по горе срок .

Поръчки направени в петък (след 17:00ч.), събота, неделя и празнични дни се обработват на първият работен ден след това.

 ПРАВА НА ОТКАЗ И ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ
Siyani.bg предлага възможността, ако по някакъв начин не сте удовлетворени от закупения от Вас продукт, 
да го върнете и получите заплатената от Вас сума обратно, при условие, че продуктът се върне в оригиналния му вид , 
запазена фабрична опаковка и качествени характеристики. Продукти подлежащи на връщане са такива,
които не са преминали никаква допълнителна обработка / гладене, пране, рязане, парфюм, петна от козметика 
и други действия нарушаващи цялостта на продукта, както и премахване на съпътсващите продукта оригинални етикети/.
 Разходите по връщането на продукти са изцяло за сметка на Купувача. 
 В случай на замяна на стока клиентът заплаща 2 куриерска такси за транспорт в двете посоки.
 - Има ли продукти, които не могат да бъдат върнати ?
 – Поради деликатния характер и опазване, здравето на клиента, някои продукти, 
няма да могат да бъдат върнати, като например: долни части бельо - дамски боксери, бикини , прашки и други . Мъжки боксерки , слипове , прашки , 
както и долната част на бански костюми.Включително продукти в секция SALE ( промоции ).
 - Ако състоянието, в което ни връщате продукта или продуктите не отговаря на горепосочените условия, ние ще Ви го/ги върнем, 
като разходите за това са за Ваша сметка, а сумата за закупуване става невъзвращаема.
ВЪСТАНОВЯВАНЕ НА ЗАПЛАТЕНИ СУМИ ЗА ВЪРНАТИТЕ ПРОДУКТИ СЕ ИЗВЪРШВА САМО ПРИ ПРИЛОЖЕН КАСОВ БОН.
 При връщане на продукт, моля  пишете ни и на e-mail: siyanishop@gmail.com или на телефон: +359 98 875 3788
 
При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас
 чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането. 
Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите съгласно чл.55 ,ал.3 , има право, без да дължи обезщетение или неустойка
и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за закупуване на стока чрез Siyani.bg, като върне стоката с изключение на 
(бельо и бански костюми, поради хигиенни причини) в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаването й.
 В случай, че Клиентът се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати изявление за отказ от сключения договор 
до Siyani.bg ( e-mail: siyanishop@gmail.com или на телефон: +359 98 875 3788 ) и да върне стоката с ненарушена цялост.
 Siyani.bg е длъжен да възстанови на Клиента в пълен размер заплатените от него суми 
не по-късно 15 работни дни, считано от  датата, на която Клиентът е упражнил някое от правата си на отказ.
 
 При получаване на пратката, проверете съдържанието на пакета за съответствия на изпратената стока с подадената заявка . 
При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера , който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката .

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:

Обработка на личните данни е свързана със следните цели:

-Пазаруване онлайн на продукти от siyani.bg

– Предлагане на нови продукти

– Промоционални инициативи;

– Организиране на анкети и проучвания.

Данните, които подлежат на обработване, фигурират единствено в регистрационната форма. След изтичане на целта на обработка, събраните лични данни на Потребителя ще бъдат унищожени освен в случаите, когато "Сияни Груп"ООД желае да съхрани обработените лични данни като анонимни за статистически цели след изрично разрешение от страна на Комисията за защита на личните данни – КЗЛД (чл. 25 от ЗЗЛД).
С регистрацията си в siyani.bg и/или в кампании и инициативи на siyani.bg с партньори, Потребителят дава съгласието си за обработване на личните му данни съгласно посочените тук условия, както и съгласно условията в ЗЗЛД.
Създаването на акаунт чрез регистрация на siyani.bg позволява на Потребителите да пазаруват лесно, удобно и приятно, да следят статуса на поръчките си, както и да съхраняват информация за желаните от тях продукти при максимална защита на въведените от тях лични данни. Всеки Потребител притежава уникален е-mail и парола, с които само той има достъп до своя профил и въведените в него данни.
Потребителят може лесно и по всяко време да осъществява достъп и да актуализира личните си данни чрез инструментите за редакция на профила си освен в случаите, когато генерираното от него съдържание и профила му са деактивирани. Информацията ще бъде обновена незабавно.
Съгласно ЗЗЛД, Потребителите на siyani.bg имат право на достъп до отнасящи се за тях лични данни (чл. 26, ал. 1), след подаването на писмено заявление до " Сияни Груп " ООД. Заявление може да бъде отправено и по електронен път по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис. То трябва да съдържа (чл. 30, ал. 1):
Име, адрес и други данни за идентифициране на съответния Потребител;

Описание на искането;

Предпочитана форма за предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1;
Подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.
На основание чл. 28а от ЗЗЛД, Потребителите на siyani.bg могат да поискат по всяко време от "Сияни Груп"ООД да:
Заличи, коригира или блокира техни лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на този закон;
Уведоми третите лица, на които са били разкрити личните им данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.
Потребителят носи отговорност за всички опити да придобие неоторизиран достъп до чужди профили съгласно Наказателния Кодекс (Глава 9, Компютърни престъпления) и действащото законодателство на Република България.

Политика за поверителност и защита на личните данни на  www.siyani.bg

Siyani.bg собственост на СИЯНИ ГРУП ООД, с булстат 201866374 , email: siyanishop@gmail.com , наричан по-долу за краткост ДОСТАВЧИК

Използвайки сайта www.siyani.bg и/или предоставяйки ни личните си данни, Вие изрично се съгласявате , Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от ДОСТАВЧИКА, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които ДОСТАВЧИКА събира и обработва, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни. Ако имате възражения, моля не използвайте този сайт или не ни предоставяйте каквито и да е лични данни.

КАКВО СА "ЛИЧНИ ДАННИ"

„Лични данни“ са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци (например име, имейл, адрес, телефонен номер и други подобни).


КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ И С КАКВА ЦЕЛ:

 • ПОРЪЧКИ ОНЛАЙН ИЛИ ПОРЪЧКИ ПО ТЕЛЕФОНА: В този случай ДОСТАВЧИКЪТ и представляващите го лица, чрез формата за онлайн поръчка на сайта или чрез комуникация по телефона, събират лични данни като имена, телефонен номер, имейл адрес, адрес за доставка, фирмени данни за фактури, с цел изпращане и доставяне на поръчаните от потребителите продукти, издаване на фактура , както и различни промоционални имейл или sms кампании за различни отстъпки, промоции и нови продукти. За получаване на нашият бюлетин и специални оферти , ако сте се абонирали за тях във формата за регистрация Вашите лични данни, заедно с точната дата и часа на подадената поръчка се съхраняват в нашата защитена база данни, която хостваме на защитен със SSL сертификат сървър на ICN.Bg . ДОСТАВЧИКЪТ не предоставя никакви лични данни на трети лица и Външните оператори на лични данни, използвани на сайта ни и посочени подробно по долу, освен в случаите, когато законът го задължава. Моля имайте предвид, че има сайтове, които предлагат нашите продукти, но които не са контролирани или управлявани от ДОСТАВЧИКА. Препоръчваме Ви да прочетете техните общи условия, както и политиката им за поверителност и защита на личните данни, преди да правите покупки на тези уеб сайтове.
 • РЕВЮТА НА ПРОДУКТИ: В този случай ДОСТАВЧИКЪТ изисква попълване на име, имейл адрес и мнение за продукта, които ще бъдат запаметени в нашата база данни, заедно с IP адреса на компютъра, от който пишете коментара, както и часа и датата на изпращане. Имейл адресът няма да бъде публикуван на сайта. Той се изисква само с цел удостоверяване достоверността на изпратеното ревю. Тази информация се използва само, за да се идентифицирате като наш клиент, ползвал продуктите ни и не се предоставя на Трети лица и Външните оператори на лични данни, използвани на сайта ни.
 • ОНЛАЙН ФОРМА ЗА КОНТАКТ: Ако решите да се свържете с нас, чрез формата за контакт от страницата
 • на сайта ни " Контакт ", ще трябва да въведете вашите имена, телефон /не е задължителен/, имейл
 • адрес, град, както и вашето съобщение до нас, които ще бъдат запаметени в нашата база данни, заедно с IP адреса на комюптъра, от който пишете коментара, както и часа и датата на изпращане. Тази информация ще бъде оформена като имейл съобщение и изпратена до нашия имейл адрес .

ДОСТАВЧИКЪТ не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното: разкриват расов или етнически произход, разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели, се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном;


"БИСКВИТКИ" (COOKIES) И ДРУГИ ПРОСЛЕДЯВАЩИ ТЕХНОЛОГИИ:

 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БИСКВИТКИТЕ: Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два типа бисквитки – постоянни и временни или сесийни бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта. Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

 • ВИДОВЕ БИСКВИТКИ:

  - Сесийни бисквитки /session cookies/: Тези бисквитки се записват временно в хард диска на компютъра Ви или в мобилното ви устройство, когато посещавате нашия сайт, но изчезват, когато затворите сайта, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. 

  - Постоянни бисквитки /permanent cookies/: Тези бисквитки остават записани на устройството ви, дори и след като сте затворили сайта и браузъра. Срокът може да варира от 1 сек. до няколко години.

  - Бисквитки на трети страни: Тези бисквитки се инсталират от трети страни, които се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. Срокът може да варира от 1 сек. до няколко години.

 • КАКВИ БИСКВИТКИ ИЗПОЛЗВА САЙТА:

  - Сесийни бисквитка за определяне на времетраенето на сесията на потребителя на сайта. Изтичат с края на сесията;
  Сесийни бисквитки на WordPress, които определят дали сте логнат потребител в сайта или не;
  - Сесийни бисквитки на Woocommerce, които определят продължителността на сесията, последно разглеждани продукти, използвани купони за отстъпки, дали имате добавени продукти в количката и какви. Изтичат с края на сесията;
  Постоянни бисквитки, за да определим дали сте се съгласили с предупреждението, че използваме бисквитки или не. Изтичат след 1 година;

  Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции. Ние считаме изброените по долу за Външни оператори на лични данни /вижте раздел ВЪНШНИ ОПЕРАТОРИ НА ЛИЧНИ ДАННИ/.

  - Постоянни бисквитки на Cloudflare. Тези бисквитки са задължителни и необходими за поддържане сигурността на сайта от Cloudflare. Изтичат след 1 година;
  - Различни по вид и времетраене бисквитки на Google Analytics на Google. Като повечето сайтове и ние използваме Google Analytics с цел проследяване и статистика за трафика на сайта и източниците на трафик. Въпреки, че Google Analytics записва данни като вашето географско местоположение, вид устройство, браузър или оперативна система, никаква част от тази информация не може да бъде използвана, за да бъдете персонално идентифициран от нас.  Google Analytics също така записва и IP адреса на вашия компютър, но не ни дава достъп до тази информация. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, ние не получаваме информация за самоличността на потребителите. Google може да използва информацията за собствени рекламни цели, в съответствие с политиката за използване на данни на Google. Бисквитките изтичат от 1 секунда до максимум 2 години. Подробности може да видите на страницата за Поверителност и лични данни на сайта на Google Analytics -https://support.google.com/analytics/answer/6004245 ;

 • - Различни по вид и времетраене бисквитки на Facebook. Като повечето сайтове и ние използваме Facebook бисквитки и пиксели с цел проследяване и статистика за трафика на сайта, източниците на трафик, вида на прегледаните продукти, извършени покупки, ефективност и ремаркетинг на рекламите ни във facebook и други. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, ние не получаваме информация за самоличността на потребителите. Въпреки това, данните от Facebook се съхраняват и обработват, така че има възможност за връзка към съответния потребителски профил и Facebook може да използва информацията за собствени рекламни цели, в съответствие с политиката за използване на данни на Facebook. Бисквитките изтичат след максимум 6 месеца. Подробности може да видите на страницата за Поверителност и лични данни на сайта на Facebook - https://www.facebook.com/policy.php
 • КАК ДА ИЗКЛЮЧИТЕ БИСКВИТКИТЕ:
 • Всички съвременни браузъри Ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню "опции" или "предпочитания" на Вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, следните линкове могат да Ви помогнат или можете да използвате бутона "Помощ" от менютата на Вашия браузър за повече детайли:

 • Настройки на бисквитките в Internet Explorer
 • Настройки на бисквитките в Firefox
 • Настройки на бисквитките в Chrome
 • Настройки на бисквитките в Safari web
 • Настройки на бисквитките в iOS.

  Ако се притеснявате най-много за рекламните бисквитки към трети страни, генерирани от
 • рекламодатели, можете да ги изключите от тук: Your Online Choices site.
 • ИЗПОЛЗВА ЛИ САЙТЪТ БИСКВИТКИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ:

  Не, бисвкитките, които използваме са анонимни и не съдържат никакви лични данни.

  Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, могат да попречат на част от нашия сайт да функционира правилно!

РАЗКРИВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ ПРЕД ТРЕТИ СТРАНИ

ДОСТАВЧИКЪТ предприема всички необходими мерки за защита на личните данни на ползвателите на сайта, съгласно ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИЕВРОПЕЙСКА ДИРЕКТИВА 95/46/ЕО ЗА ЗАЩИТА НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ПРИ ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ И ЗА СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ТЕЗИ ДАННИ и РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА. ДОСТАВЧИКЪТ се задължава да не предоставя личните данни на ПОЛЗВАТЕЛЯ на трети лица, освен в случаите, когато законът го задължава. ДОСТАВЧИКЪТ гарантира сигурността и конфиденциалността на предоставените от потребителите на сайта лични данни. Данните и личната информация, предоставени от потребителите, се използва от ДОСТАВЧИКА само за управление на поръчки, за доставка на продукти, за обработка на плащания, за комуникиране с ПОТРЕБИТЕЛЯ относно поръчки, продукти и промоционални оферти, напомняне по имейл, или телефон, препоръки на нови продукти, рекламни кампании и промоции и други.

В случай на пълно или частично сливане с друга компания или придобиване изцяло или част от Сияни Груп ООД от друга компания, приобретателят ще има достъп до информацията, поддържана от ДОСТАВЧИКЪТ, която може да включва лични данни.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Ние взимаме всички възможни предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защитим личната ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от не оторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Сайтът ни е защитен 256 битов SSL сертификат . Сайтът и базата данни се архивира ежедневно. Всички наши компютри са снабдени с най-високо ниво на защита от вируси, хакерски и фишинг атаки, и са снабдени със защитна стена / Fire wall/, които се актуализират ежедневно. 

ЦЯЛОСТ И ЗАДЪРЖАНЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период.

ЛИЧНИ ДАННИ ОТ ДЕЦА

Ние не събираме съзнателно лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием тази информацията възможно най-скоро.


НАРУШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Ние ще докладваме на всички засегнати лица за всяко противозаконно нарушаване на сигурността на личните данни, събрани от този сайт и съхранявани в нашите база данни или база данните на Ваншните оператори на лични данни, с които работим, в рамките на 72 часа от момента на нарушаването.

ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за поверителност и защита на личните данни. Настоящата политика влиза в сила и е приложима за трети лица, считано от 01.05.2018г.

ЗА ВРЪЗКА С НАС

Ако имате някакви въпроси или коментари относно настоящата политика, моля свържете се с нас:

 • тел. 0988753788
 • Имейл адрес: siyanishop@gmail.com


КОНТАКТИ НА АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

 • Адрес: гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2,
 • тел.: (02) 940 20 46, факс: (02) 940 36 40
 • E-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
 • Уеб сайт: www.cpdp.bg